Öckerö gymnasium

En papperskorg säger allt

Klockan är 12.20 och det är dags för Styrbords första lektion. In i stora mässen strömmar brunbrända och smutsiga elever. Då vissa har en mycket oklar solbränna är det ibland svårt att avgöra om de är bruna på riktigt eller om det är ”brun utan tvål".

Datorer, pennor, papper och godis åker fram i långa banor. Det är godiset jag tänker fokusera på idag. Hur kan det få plats så mycket godis i deras hytter? Man slås av tanken att det måste vara tomt på varenda godishylla i både Las Palmas och Mindelo efter elevernas framfart. 44 gigantiska dammsugare sopade rent hyllorna i varenda butik för att fylla atlantenförrådet (Ser ni tidningsrubrikerna?).

Under dagen ser jag hur eleverna arbetar med sina reseuppgifter medan godispapper och kakpaket åker fram och tillbaka över borden. Det byts, knapras och äts… Framförallt tar det aldrig slut! Midskepps dyker upp och sedan Babord. Alla med olika godispåsar och kakor. När en av tjejerna går förbi den stora papperskorgen i stora mässen och säger ”Den där säger verkligen allt!”, inser vi alla hur illa det är. Bara, bara godispapper!

För oroliga föräldrar och kostrådgivare där hemma kan jag meddela att vid frukost, lunch och middag serveras delar ur hela kostcirkeln… Bara så ni vet!

Godiset hjälper så klart till när man är trött efter en vakt och ska ha lektion trots att man helst vill krypa till kojs. Dock vill jag att ni ska veta att gänget ombord är superbra och så fina mot varandra! Så är du förälder, kompis mormor, farfar eller någon helt annan som vill ta åt sig äran, så gör det!!

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se