Öckerö gymnasium

Fjärilar och skyfall

Om det var lugnt i början av vår vistelse, har det blivit desto mer intensivt under de senaste dagarna. I går gjorde vi en heldagsutflykt, som började redan klockan sju på morgonen.

Efter att ha stått i det närmaste still i den så kallade ”rusningstrafiken” inne i stan, lättade det något när vi till slut kom ut på landet. Då bar det, med undantag för ett kort fikastopp, raka vägen till ”Butterfly Sisters” museum ett par timmar nordost om Santo Domingo. ”Fjärilssystrarna” var ett kodnamn på fyra systrar Mirabal, vilka bildade en egen motståndsgrupp under diktatorn Trujillos tid. Detta ledde till att tre av dem blev avrättade och de hyllas idag för sitt hjältemod och för att ha offrat sina liv för demokratin.

När vårt besök var över, fortsatte vår färd mot ett litet matställe, som bokstavligt talat låg mitt i en flod. Förutom att sitta vid bord med fötterna i vattnet, kunde man svalka sig med ett uppfriskande bad. Ville man dessutom motionssimma lite, kunde man lägga sig mitt i flodfåran och paddla motströms, utan att komma någonstans alls! En sån ström skulle jag gärna haft i min minimala trädgård hemma på Björkö!

Rena och fräscha påbörjade vi så vår hemresa mot storstaden. Tyvärr gick AC:n sönder på vägen och ganska snart var all fräschör ett minne blott. Slutet på vår utflykt innebar än en gång stillastående rusningstrafik och minimalt med syre i bussen...

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Idag var det så dags för andra klasshalvans besök på Community for Learning-skolan. Det var lika trevligt som i förrgår och dessutom kom en stor grupp elever därifrån på ”återbesök” hos oss på Gunilla. Enligt deras lärare var det supernyttigt för hans privatskoleelever, att se hur mycket våra ungdomar jobbar och sliter för att livet ombord ska fungera.

När så alla mina plikter här i hamn var över, gick några av oss vuxna ut och åt på en fiskrestaurang vid strandpromenaden. Där satt vi och pratade om alla fina minnen vi skulle ta med oss hem från resan när himlen plötsligt öppnade sig och ett rejält skyfall smattrade mot halmtaket. Lyckligtvis varade inte regnet mer än någon halvtimme och luften under promenaden hem kändes för en gång skull riktigt behaglig…

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se