Öckerö gymnasium

Flygfisk och Trump

Nu är det återigen bara vågor och flygfisk och många dagar kvar innan vi kommer fram.

Mycket flygfisk. Dom studsar upp ur vattnet i stora svärmar och smattrar ner i vattnet som kulsprutesalvor i amerikanska Kalle Anka-filmer. Eller actionfilmer heter det kanske? Det verkar ju blandas ihop allt där borta i frihetens land, inte bara filmer och verklighet utan också politik och verklighet… Eller nåt.

Det ska ju egentligen handla om båten på den här spalten, men jag tar upp Donald bara för att många elever har nämnt honom, samtliga i negativ bemärkelse. Det ser ut som att det kan komma att påverka båten vid ankomst till Miami och då, möjligen på ett negativt sätt. Gränskontrollen är redan komplicerad och blir säkert inte enklare om det rörs om i det ännu mer. Men det ser man längre fram. Själv har jag turen att åka hem via Panama. Snart.

Just nu har vi alla turen att få tonfiskbiff till lunch. Det blir för bra för att vara sant, nästan. Man skulle få freedomfries till så vore det perfekt. Då, alltså dom original – freedomfriesen från Frankrike där de kapade huvudet på sina dåliga chefer. Jag hoppas att inte FBI läser det här, då får inte båten säkert inte komma in i Miami. Å andra sidan skulle det vara bättre att gå till Mexico, Honduras och liknande ställen. Om inte Donald fixar ett krig mot Mexico, då kan man inte åka dit heller.

Annars är det inte mycket att tillägga. Eleverna målar lite, spyr lite och för mycket oväsen. Som vanligt.

Marco Lara, Maskinist

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se