Öckerö gymnasium

Fniss till frukost

Ombord har vi olika tider att förhålla oss till som till exempel mattider, lektionstider, tvättider och frivakt. Min dag styrs av att jag är dagman, men just vid frukost kan jag välja mattid. Jag väljer alltid 4-8-vakten.

Frukost till sjöss äter vi ju i lilla mässen, där det får plats 16 personer. Tänker man då att elevvakten består av 14 elever och befälen är två, så blir det lite trångt att också få plats med en dos. Men det gör det! Jag sitter mitt bland vakten som just blivit avlösta. De är lite övertrötta men fortfarande taggade och jag försöker bringa reda i det som det pratas om. Skratt och fniss avlöser varandra. Många galna tankar kommer flygande. Idag var vakten nöjda och lite stolta över sitt vaktpass. Vi seglar med goda vindar och under natten gick det fort, uppåt 9 knop. Det är härliga vindar som vi hoppas håller i sig ett tag till.

Men vi kan ju faktiskt inte komma fram för tidigt. Vi måste också ha tid för alla lektioner jag har planerat in idag och kommande tre seglingsdagar. Det är intervjuer som ska sammanställas, redovisningar som ska skrivas och nya uppgifter som ska förberedas. Sedan ska vi ju också fundera över vilken bild vi har fått av Jamaica utifrån vad vi hört och sett. Det ska bli spännande.

Andra dagen till sjöss har vi vant oss vid havet igen och allt känns bra. Det är precis här vi ska vara, vi tar hand om varandra och njuter av att vara på havet igen.

Allt väl ombord!

Brita Malmcrona

utbildningsledare T/S Gunilla

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se