Öckerö gymnasium

För alla smaker ...

Ytterligare två fantastiska dagar har just förflutit. Efter att ha klarat av både strandexkursion och skolarbete under gårdagens förmiddag, lyckades jag få hela eftermiddagen ledig. Detta kändes naturligtvis väldigt skönt och fick mig riktigt att sväva. Dock inte på små moln, utan på det stora blå. Jag tog nämligen svävar-färjan över till Isle of Wight, den stora ”semesterö” som ligger utanför inloppet till såväl Portsmouth som Southampton.

Väl ute på ön bestämde jag mig för att utforska densamma, eller åtminstone delar av den, till fots. I gårdagens hetta var detta lika svettigt som trevligt och jag hade att göra i sju timmar, bara för att avverka det ostligaste hörnet. Men det var det värt och jag kan lova att jag sovit gott i natt!

I dag tog jag så med mig samtliga elever åt andra hållet, det vill säga inåt land. Vi började med att besöka den bortåt 5000 år gamla stensättningen Stonehenge. Även om Stonehenge som föremål för soldyrkan, fortfarande bara är en kvalificerad gissning, kändes det onekligen lite extra speciellt att besöka platsen så här i midsommartid. Med största sannolikhet var detta inte bara den längsta och ljusaste dagen, utan även den varmaste. Kvicksilvret lär ha letat sig upp mot 32 grader i skuggan och någon sådan var det inte tal om mitt ute på ängarna.

När vi fått nog av bronsålderskultur det dags för kulinarisk dito. Sådan stod att finna hos Reeve the Baker i Salisbury, där vi sedermera intog ett äkta ”cream tea”. Förutom scones, jam och clotted cream, bjöds vi iskall saft. Gäster med värmeslag är förmodligen inte så bra för affärerna. Däremot är nog era tonåringar bra för affärerna. Åtminstone att döma av de kassar de släpade med sig ombord på bussen hem. Det har således varit en mycket lyckad dag, där både arkeologiintresserade, kakmonster och ”shopaholics” fått sitt lystmäte!

KiKi Åstrand
utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se