Öckerö gymnasium

Forsa fram genom vattnet

I en fart av 7 knop har vi idag seglat längs Florida Keys. Vinden har hängt i ända sedan vi lämnade kaj imorse. Nu har resan startat.

Men för att ta det från början, så lämnade vi kaj vid 9-tiden på morgonen. Det blåste en del redan inatt och när det var dags att lämna gjorde vi det med rejält mycket vind in från styrbord. Det krävdes en hel del samarbete för att komma loss från kaj. Väl ute på havet fick vi först gå för motor men sedan två-tiden har vi seglat istället. Det blir också lugnare rörelser när vi väl får upp seglen och Gunilla kränger inte lika mycket.

Och därmed kommer jag in på det som präglat dagen: hur väl eller mindre väl vi klarar sjöhävningen och det faktum att Gunilla kränger. Hela tiden möter vi varandra med en vänlig fråga: hur mår du? Första dag till sjöss ser ungefär ut på samma sätt. De som tål sjön får slita för fler och ta jobbet i byssan, de som mår lite sämre sitter uppradade längs styrbordslåren med något tomt i ögonen. De blir ompysslade av sina vaktkompisar som vägrar ge upp förrän personen fått lite dryck i sig eller återfått lite färg i ansiktet.

Där har ni en första dag till sjöss. Vad jag inte skrev om är hur fantastiskt vackert det var att segla ut ur Ft Lauderdale med Miamis skyline vid horisonten. Och om att känna havsvinden i ansiktet. Och om känslan att vara på väg till en ny hamn som väntar.

Allt väl ombord!

Brita Malmcrona

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se