Öckerö gymnasium

Gamla Nordsjön ...

Gamla Nordsjön må vara gammal men är i så fall väldigt pigg för sin ålder! Att det ”svallar” och ”brusar” är verkligen ingen överdrift!

Faktum är att denna dag varit en av de livligaste hittills, åtminstone på min del av seglingen och åtminstone runt omkring båten. För här ombord försöker man faktiskt ta det så lugnt det går, vilket märktes tydligt under lektionstiden i stora mässen. Där var det inte svårt att få sittplats, om man bara orkat lyfta upp all stolar som vält.

Stolarna är för övrigt inte det enda som vält idag. Såväl, koppar och glas som en del elever har åkt i durken, med olika resultat. Glasen har gått i kras medan eleverna klarat sig undan med smärre ”durkslag”. Själv blev jag bombarderad med äpplen och apelsiner, när skålen åkte över bordskanten. Fruktansvärt! Tur att allt var moget och mjukt!

Och ändå tror jag inte att det är dagar som denna som gör att eleverna så smått börjar längta hem. Nej, det beror nog snarare på, att ju närmre er där hemma de kommer, desto mer tillåter de sig att längta. Här och var hörs diskussioner kring vad de saknar mest och vad de vill ha att äta. Så jag hoppas att ni laddat skafferierna med något extra gott, för det är era ungdomar verkligen väl värda!

KiKi Åstrand
utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se