Öckerö gymnasium

Gibraltar

Bussen kom redan vid 07.00 och efter vår tidigarelagda uppställning gick flera elever direkt dit för att sova vidare. 07.30 var alla på plats och vi lämnade ett mörkt Sevilla som väntade på att solen skulle gå upp.

Gibraltar över dagen, motion och galna apor. Många har kanske bilden av att 40 unga och glada elever låter mycket när vi är på bussturer. Det gör de inte! De sover från i princip första stund de satt sig ner och vaknar först när vi är framme. Busschaufförerna, som ingår i pakethyran, ser ofta oroliga ut när vi ska gå på. Gissar att de ser stök, skräp och lång övertid med städning samt undrar hur jag som ensam lärare ska kunna hålla koll. Allt det där brukar ändra sig efter cirka tio minuter när de blir konfunderade över tystnaden. Min största oro är passen. Jag har med allas pass och de ska delas ut precis innan vi går över gränsen. Sen ska jag samla ihop alla pass igen och ANSVARA för allas pass under dagen. Det är en säkerhetsåtgärd då passen absolut inte får komma bort. Jag klurar lite på det där och tänker att om ett pass förvinner kan vi säkert lösa det. Men om jag slarvar bort 40 pass?? En katastrof!

Det absolut sista jag säger till eleverna innan vi går av bussen är några goda råd om aporna. Håll HÅRT i allt. Ha inga lösa band eller snören. Ät inte din lunch där aporna bor. Reta inte aporna, då kan de bli aggressiva. Sällan har en lärare pratat så mycket om apor under så kort tid.

17.00 åker vi mot Sevilla igen, hem till Gunnis och den väntande middagen. Eleverna somnar igen och vi åker i tystnad hela vägen. Aporna har varit förhållandevis snälla, bråkat lite med en öppen ryggsäck samt hoppat upp på axlar och hängt runt halsen. Men ingen har blivit biten eller riven, det hände andra sällskap upp på Gibraltars topp…..

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se