Öckerö gymnasium

Här händer det grejer

Livet här i Marocko blir sällan som man tänkt sig. Oftast blir det bättre andra gånger blir det inget alls. Man får bara ta det som det kommer och liksom ”go with the flow”.

Igår regnade det. Som göteborgare är ju regn inget man pratar om i vanliga fall, det är mer något som bara är. Det är lite som en enda årstid och vi har lärt oss att leva med det. Grejen är dock att när det regnade här igår så regnade det dels hela dagen och dels hinkvis. Folk vadade i vatten upp till låren och pumpbilar stod överallt och försökte få bort överflödet. Mitt i allt detta vatten hade jag planerat in två besök. Ett på en skola med hjälp av min vän Hatim som också var min livlina vad gäller besök två.

Jag och halva styrkan drog iväg efter uppställningen, i regnet, i blåsten. Vi kom fram till skolan ”Hassan II” och möttes av glada elever och lärare. På programmet stod idrottslektioner samt ett pass med engelska. Vår sportinsats gick strålande och sen bar det iväg till engelskpasset. Vi fick vara med på en redovisning kring ”Våld i skolan” som en av de marockanska eleverna höll i. Vi utbytte tankar och eleverna var mycket engagerade. Vi hann nästan tillbaka till lunchen ombord och fick lite välbehövlig vila innan vi skulle iväg på nästa besök. Väl på plats lyssnade vi skönsång och gjorde tappra försök i att följa med i takt och ton.

Eftersom bara halva gänget fick gå på skolbesök igår och skolan vi skulle till idag plötsligt tackat nej, hade jag en reservplan. Det är här mitt förra blogginlägg kommer in. Det är flera elever som skriver om hälsa kopplat till friskvård i sin samhällsrapport därav mitt märkliga besök på ett fitness center i söndags. En superfin anläggning med möjlighet till träning och intervjuer. MEN, vägen regnade bort! Eleverna fick tid till egna studier i Safi istället och verkade glada ändå. Imorgon drar vi till Marrakech… Insh`Allah, som man säger här!

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se