Öckerö gymnasium

Har vi äntligen lyckats blidka vädergudarna?

Som vanligt, eftersom det första sjödygnet brukar vara det mest sjösjukedrabbade, har vi haft lektionsfritt idag. Således har det funnits gott om tid att färdigställa morgondagens inlämningsuppgift!

Efter gårdagens småregnande kändes det i morse rätt okej att lämna Bermuda och påbörja seglingen mot Azorerna. Vi hade inte hunnit särskilt långt, förrän duggregnet övergick i soldis och senare under eftermiddagen formligen flödade solskenet, glatt ackompanjerat av ett glittrande hav! Vattnet har för övrigt återfått samma intensiva blå färg som före Bermuda, möjligen en nyans mörkare.

Som vanligt, eftersom det första sjödygnet brukar vara det mest sjösjukedrabbade, har vi haft lektionsfritt idag. Således har det funnits gott om tid att färdigställa morgondagens inlämningsuppgift! Det kan förstås även vara läge att varva ner lite efter fyra intensiva dygn i hamn. Detta har jag åtminstone själv praktiserat under dagen, då jag suttit på akterdäck och rättat gamla medhavda engelskuppgifter.

Precis som jag var på väg att dåsa till i värmen, ryckte det dock till i fiskelinan alldeles intill. Sen följde närmare 20 minuters kamp, innan de hängivna fiskarna ombord lyckades dra upp en Skip Jack Tuna på 6,5 kg! Man kan tycka att 75 cm tonfisk inte låter så mycket men då må man betänka att den avsevärt största delen utgjordes av idel starka muskler!

Ja, nu är det alltså exakt sex veckor till midsommar och vårt återseende på Öckerö. Av de resterande 42 dagarna kommer vi att vara på land i nio dagar, vilket innebär en dryg månad till havs med förhoppningsvis god segling. För närvarande ser det riktigt bra ut…

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se