Öckerö gymnasium

HLR, fantastisk segling och rabarberpaj

Söndag. En bra och lugn dag ombord. Vanligtvis har vi ledigt från studier och det finns tid till sol, saltvattensdusch och lite extra sömn. Men den här söndagen kom lite olämpligt i planeringen.

Vi lämnade Montego Bay torsdag kväll, fick en studiefri fredag, skola på lördag och sen skulle det ju då vara ledigt igen enligt konstens alla regler. Detta kändes lite som att starta i uppförsbacke, ta sig hela vägen upp bara för att kana ner igen. Så det blev en söndag med vanligt lektionsschema förutom att ett pass var HLR, hjärt- och lungräddning. Det var en mycket bra säkerhetsövning och det känns som att man aldrig kan gå igenom detta för ofta.

Sen vi lämnade Jamaica har den gamla damen (Gunilla, inte jag) rört sig som en pil i vattnet. Vi har fantastisk segling just nu och man märker knappt att vi faktiskt tar oss fram i 5 knop. Solen öser ner, vindarna kommer från rätt håll och havet är så där lagom ”brisigt”. Vid trefikat blev dagen fulländad för dom som gillar sötfika, då slog kockar och backisar på stort och bjöd på rabarberpaj med vaniljsås. På kvällen spelade vi lite kort och pratade om livet i Stora mässen.

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se