Öckerö gymnasium

Huelva

Livet är fullt med överraskningar så även på resorna. Denna gång var det åt det positiva hållet och innebar en extra hamn.

Då det är svårt att på förhand veta hur lång tid det kommer att ta över Biscayabukten utgår vi från att det kan bli skumpigt och ta extra tid. Men vi gav oss av från Plymouth när Biscaya var som lugnast och kunde segla in några dagar. Så nu ligger vi till kaj i Huelva och har det riktigt bra.

Det där med att Biscaya var som lugnast kan ni ta med en nypa salt. Det skumpade och krängde men fort gick det. Huelva då, vad är det för en stad undrar du. En liten, charmig och mysig stad. Christofer Columbus var här, var har han inte varit? En av hans resor utgick från hamnen vi ligger i nu. Självklart syns därför Columbus lite här och där i staden.

Stadens gator är kantade med apelsinträd som dessvärre inte är mogna ännu. Förra året var jag här i december och då lös apelsinerna orangea i kapp med solen. Huelva är ingen turiststad, hit åker däremot spanjorerna för lite remester och avkoppling. Mysiga gränder med små restauranger, barer och butiker. Charkuteributikerna trängs med klädbutiker, smycken och apotek. Hur mycket skinka kan man rimligen äta per dag?

Ett par dagar här är alldeles lagom innan vi seglar vidare mot Cadiz och nya äventyr.

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se