Öckerö gymnasium

Individuella val

Vi har inget val! Det mailas från skolan där hemma om att eleverna måste välja. Med ett ostadigt internet och elever som håller hårt i sin surfpott får dosdatorn jobba hårt just nu.

Vad ska man välja? Retorik, Sociologi, musik eller kanske bild? Jag går igenom vad kurserna innehåller och det hjälper för vissa. Någon ropar val! Alla springer upp på däck, men kommer strax ner igen eftersom det var falskt alarm. Ingen val i sikte, alla undrar vad utkiken egentligen såg… Dåligt valdeltagande! Kallas det valfusk om de inte dyker upp när man är i ett valdistrikt? Fokus nu Anne-Li, fokus!

De individuella valen som görs nu påverkar vilka val man sedan kan göra i trean. Svårt! Eleverna är ju inte alls där just nu. De längtar hem till hushållsost, pappa, tacos, smågodis, Ica, mamma, farfar osv. Jag har svåra rivaler om elevernas uppmärksamhet, det är nästan så jag får samvetskval när jag lägger fram de alternativ som finns.

Annars jobbar eleverna bra som tusan just nu. Under två dagar har jag haft äran att lyssna på muntliga framställningar i religion. De har jämfört Agadir med St George och resultatet är lysande. Jodå, de fick in vallfärden (var den lite långsökt?)….

Vi har två dagars lektionsschema kvar innan vi ska ankra på söndag, då är det dessutom avslutningsmiddag efter en fantastisk resa. Klädseln är valfri, men jag gissar att alla kommer vara superfina. Så här är det fullt upp. Vad gör ni? Blir det Schlagerfestival…. ?

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se