Öckerö gymnasium

Ingen täckning ombord

Som ni kanske förstått har vi hamnat i satellitskugga här i hamnen, vilket innebär att bloggar och bilder kommer att dyka upp lite mer ”klumpvis” under några dagar.

Man kan ju inte snylta på restaurangernas gratisWi-Fi oftare än man förmår äta eller dricka! Hur som helst kommer här en snabbrapport, så att jag hinner skicka iväg den tillsammans med dagens övriga mail:

Idag gjorde natureleverna ett mycket intressant studiebesök på Principia centro de ciencia, ett lite lagom stort vetenskapsmuseum. Där fick vi först en timmes lång lektion/demonstration av allt från elektricitet och pH-indikatorer till kapillärkraft och rena trolleritrick. Därefter bjöds det på astronomi i planetariet och slutligen fick eleverna själva testa en rad olika interaktiva vetenskapsmodeller. Stundtals var volymen minst lika hög som stämningen, när eleverna gick loss på ”oscillerande pianon” och snurrande färgskivor. Mina personliga favoriter var dels en färgbelyst vägg, där ens egen skugga framträdde i respektive lampas kontrastfärger, och dels en ”topografisk sandlåda”. I den senare kunde man stöka runt ordentligt, varefter en dator kände av sandens toppar och dalar och ritade in linjer som följde de olika nivåerna, ungefär som på en topografisk karta. Det vete katten hur det gick till!

När alla fått sin experimentlusta stillad, promenerade vi så de 45 minuterna tillbaka till Gunilla, för att låta styrbordseleverna ansluta till sina vaktande sjöfartskamrater. Frivakterna kunde däremot fortsätta utforska Malaga på egen hand…

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se