Öckerö gymnasium

Jag har köpt en gran

Jul, jul strålande jul var är du? Vi har i ärlighetens namn ingen julkänsla ombord vilket beror på palmer, shorts och t-shirtväder. Detta måste ändras! Med sikte på ett stort köpcentrum traskade jag iväg med uppdrag ”Rädda julen”.

Vi har haft gran ombord andra jular men då en liten, liten bordsgran som sett ännu mindre ut i stora mässen. Nu har jag köpt en gran som ska pyntas och ge oss julen och julstämningen tillbaka. Glittergirlanger med röda kulor ska hängas i taket och sen är det bara tomten, klapparna och julbordet kvar. Min plan är att pynta stora mässen tidigt, tidigt imorgon när de flesta sover så att det blir en överraskning när eleverna vaknar. Det gäller att surra allt ordentligt för imorgon drar vi ju vidare mot Mindelo.

Jag köpte även två kassar fulla med godis som ska bli priser i tävlingar och något extra gott på julafton. På riktigt gapade godishyllorna tomma efter min framfart och tanten i kassan såg mycket förvånad ut när allt godis åkte fram på rullbandet.

Styrbord och midskepps har tagit hand om Gunnis varsin dag medan babord drog vinstlotten i denna hamn och fick frivakt i två hela dagar. Kompishäng, fika och godis stod mångas listor i denna hamn samt en tur med bussen ner till de mer sydliga delarna av ön i jakt på solen. Härligt men ändå lite märkligt att ha ett hamnstopp utan studier!

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se