Öckerö gymnasium

Kurs mot Grönland

Lågtrycken bestämmer vår vardag ombord just nu. Det är 12 grader på däck. Kursen vi har tar sikte på Grönland, för det blåser från fel håll.

Söndagens nätfest kändes långt borta redan dagen efter då vädret slagit om och det blev kallare. Lågtrycket hade anlänt. Både måndag och tisdag har varit dagar med vågor som gör att Gunilla kränger och vindar som kyler på däck. Vi fick lägga oss på en kurs så att vi inte skulle backa, använda motor och segel för att komma lite norrut. Natten till idag kunde vi lägga om kursen och sikta på franska kusten istället för Grönland. Idag har vi seglat utan motor och det har till och med varit lite sol på däck, även om det fortsatt har varit kallt.

Vardag ombord betyder också lektioner i stora mässen. Här händer en hel del. Några läser i bokcirkelboken, andra pratar om historiebruk på Madeira, medan några fortsätter skriva på essän om resandets villkor. En del halvligger i soffan, någon pluggar i sin koj och det kommer fram några chipspåsar och lite godis som bränsle. Någon behöver tröstas och tas om hand, andra får ett fnitteranfall och en annan kollar till tvätten. Vi hör glas som slås på däck, kollar hur långt det är till fika och jobbar på en stund till.

Allt gott ombord!

Brita Malmcrona

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se