Öckerö gymnasium

Land i sikte!

Idag har vi kommit ytterligare ett steg närmare er där hemma, både i tid och rum. Tidsmässigt skiljer det nu, efter nattens brassning, bara två timmar mellan er och oss.

Rapport 180524

Idag har vi kommit ytterligare ett steg närmare er där hemma, både i tid och rum. Tidsmässigt skiljer det nu, efter nattens brassning, bara två timmar mellan er och oss. Ordet ”brassa” används för övrigt för två olika företeelser här ombord. Det ena, att ”brassa råna”, innebär att man vrider dessa i sidled så att seglen ska få optimal vinkel mot vinden. Det andra tillfället är när man ”brassar klockan”, det vill säga vrider timvisaren åt ena eller andra hållet när man kommer in i en ny tidzon. Jag antar att den gemensamma nämnaren för brassning har med själva vridmomentet att göra…

Att vi även rumsligt kommer närmare märkte vi i förmiddags då vi seglade förbi de två västligaste av Azorernas nio öar. Nu är det alltså inte långt kvar till ön Faial, där vår besökshamn Horta ligger.

”Ytterligare en påminnelse om vardagen utanför Gunilla har idag lämnats oss” i form av några timmars mobiltäckning. Själv satte jag genast min privata telefon på laddning men tyvärr hann jag inte använda den, innan det var för sent. Jag har ju nämligen haft fullt upp med att se till att alla
inlämningar kommer på plats. I skrivande stund saknar jag bara några enstaka alster och dess upphovsmän befinner sig för närvarande på vakt. Förhoppningsvis kommer de förbi min hytt under kvällen, så att listan blir komplett!

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se