Öckerö gymnasium

Lite av varje-dagen

Så här en bit in i veckans program glider vi runt mellan besök och aktiviteter. Vi hittar hyfsat i stan, vet vart vi vill gå och var de bästa ställena finns. Och så avslutar vi programmet i hamnen.

Jag har avsiktligt lämnat de kommande två sista hamndagarna utan gemensamt program. Det finns tid för eleverna att göra en utflykt eller bara slappa en hel dag. En del har säkert några intervjuer kvar att göra. Människor pratar inte så gärna om brexit här och de kan inte alltid motivera sin ståndpunkt, vilket är vad en av uppgifterna handlar om.

Eleverna besöker också en bokhandel i syfte att handla en engelsk pocketbok som de ska läsa resten av resan (de får pengar av mig). Det är en uppgift som värmer en bokmal som mig själv. Jag var tvungen att göra ett eget besök i en bokhandel och inhandla den nyutkomna uppföljaren av A Handmaid’s Tail och förstås kolla in vad som ligger på bästsäljarlistan här just nu.

En extra programpunkt idag var en föreläsning på skolan vi besökte igår. Vi blev erbjudna att lyssna på en fängslande föreläsare som berättade om sitt liv som hiv-positiv. Och som hon berättade! Emma Cole som hon heter har levt med smittan i 28 år och hade mycket att dela med sig av. Jag konstaterade nöjt att hälften av eleverna i frivakterna följde med.

Sist på programmet i hamnen fanns ett inplanerat besök av de engelska eleverna på Gunilla. Gästerna blev guidade runt på däck och sedan serverade kanelbullar (så goda!) i mässen. Samarbetet med Portsmouth Grammar School är nästan lika långt som skolan är gammal. Gunilla var här i hamnen redan 2000 och vi tror att vårt samarbete startade redan året efter. En lång tradition, helt enkelt.

Allt gott ombord!

Brita Malmcrona

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se