Öckerö gymnasium

Lite julstämning ändå

Sandstorm! De vindar som gjort att vi med full fart tagit oss till Mindelo har också bidragit till att allt ombord är täckt av en finkornig sand. Luften är full av sand och allt vi ser är liksom inbakat i en tät dimma. Det är de premisser vi har och utifrån dessa ska vi skapa julstämning. Lätt som en plätt!

Julaftons morgon startade rätt svajigt. Vi fortsätter guppa runt och den där omtalade julfriden vill liksom inte alls infinna sig. Vi hade en plan och om allt gick i lås så skulle väl lite känsla av jul ändå infinna sig?

Klockan 13.00 var det dags för jullunch och där fanns allt man kan önska och lite till. Vi hade dessutom gjort ”marsipangrisar” till gottebordet så vakterna hade minsann bidragit. Just grisarna lyste eventuellt med sin frånvaro men det fanns pingviner, igelkottar, en lama-giraff, hjärtan, blommor, ett mumintroll, en del lite mer ekivoka saker dök också upp. Allt format med kreativa tankar och delvis täckta med choklad. Köttbullar, prinskorv, gratänger, nybakta frallor och sill så klart. Gott!

Efter lunchen spelade vakterna upp valda delar ur ”Kalles jul” och när klockan slog 15.00 samlades vi tillsammans i stora mässen för att se på Kalles vänner firar jul precis som man ”ska”. Tomten skulle komma vid 16.00 och vi var alla glada över att han hittade oss. Märkligt nog var kapten som bortblåst just när tomten kom. När alla klappar var utdelade fick alla som ville julbada.

Visst blev det en fantastisk julafton och visst infann sig julstämningen till slut. Det blev kanske inte som vi är vana vid, men det blev vår julafton och vårt minne!

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se