Öckerö gymnasium

Lite spöklikt

Vi ligger i en liten hamn där vi är störst. Oftast är det tvärtom då mycket större båtar slåss om plats och utrymme. Här guppar bara småbåtar och mindre segelbåtar och det är egentligen ganska idylliskt.

Vår första morgon var Gunnis helt genomsur och det såg ut som det kommit rejält med regn under natten. Väderleksrapporten sa något helt annat och vi insåg snart att det är dimman som släpper små, små vattendroppar över allt den kommer åt. Ni vet som när man skruvar åt en vattenflaska så att det bara kommer som ett spraymoln med yttepyttesmå vattenpartiklar. När de lite grå molnen ligger tätt tänker man inte så mycket på det. Det är när solen strålar och himlen är blå med bara små ulliga vita moln som det plötsligt sker. Den spöklika dimman kommer från två håll och solen kämpar i mitten för att hålla dimman borta. Men plötsligt drar den fram och täcker allt med sin spraydusch och försvinner lika plötsligt igen. Solen tittar fram igen och allt blir idylliskt till nästa spöklika dimdusch drar förbi. Det är nästan så att man hör den där musiken som brukar dyka upp när en läskig scen dyker upp på film.

Men det är en fantastiskt vacker plats och det känns nästan overkligt att vi får vara här, i denna vackra, ibland spöklika, idyll!

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se