Öckerö gymnasium

Lovebombing och kärleksmums

Det är alla hjärtans dag nästa vecka men då är vi i hamn och de flesta kommer vara spridda över Fort Lauderdales malls, hamburgerrestauranger eller stränder. De som inte är ombord och städar eller packar så klart…..

Därför flyttade jag helt sonika kärlekstemat lite och firade alla hjärtans dag på sjöbenet istället. Allt gick i kärlekens tecken och planen var kärleksmums, lovesongs och lovebombing. Iförd bästa ”bakningsmood” blev jag insläppt i byssan och fick lite dispens mellan lunch och fika för att fixa kvällens ”godis”. Egentligen vill kockar och backisar slippa ha mig rännande runt i byssan som är liten nog som den är utan en extra Dosa.

Ta ett vanligt recept på kärleksmums och gångra det med fyra så blir det bra och räcker till alla ombord. Tänker att det kan vara bra för er där hemma att veta om ni någon gång skulle vilja ”komma över” med lite mumsigheter till oss.

Vad gör man då under en sådan där Lovbombingkväll? Man skriver sitt namn på ett tomt papper och skickar runt det till alla deltagare. Alla får i uppdrag att skriva något fint, snällt, kärleksfullt och/eller värmande ord i allmänhet till varandra. När alla har skrivit på allas lappar får man tillbaka ett fint pappersark sprängfylld med fina ord och kärlek. Det värmer då och alla andra gånger man läser. Är man som jag, lagd åt det lite gråtigare hållet, somnar man dessutom lyckligt tårögd över allt fint eleverna skrivit. Kvällen var supermysig och alla gick runt med stora leenden!

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se