Öckerö gymnasium

Luftombytesdag

När jag var liten, och min familj var på semester utomlands, pratade min mamma alltid om ”luftombytesdagen”. Med det avsågs den tredje dagen på en ny plats, och förklaringen till allmän trötthet och grinighet skulle ligga i den annorlunda luften.

Jag har som vuxen resenär ofta funderat på sanningshalten i detta påstående, samtidigt som jag även idag kan känna mig lite extra trött den tredje dagen på en ny destination. Jag vet dock inte om det har med själva luften att göra utan tror nog mer på att eventuell reströtthet kommer ikapp en, när väl ”den första nyhetens behag” lagt sig.

Idag är det alltså den tredje dagen här i Santo Domingo och hela båten har verkat lite dämpad. Jag tror dock att anledningen till detta ligger i det varma och lite kvalmiga vädret! Åtminstone lättade min egen trötthet väsentligt efter det att himlen öppnat sig för en ordentlig regnskur. Här i Santo Domingo är regnet nämligen blött!

Som tur är var det i alla fall uppehåll medan vi hade besökare ombord. Gästerna var en grupp kvinnor, vilka företrädde en organisation kallad WISTA ”Women’s International Shipping & Trading Association” vars mål är att ta vara på kvinnors speciella kvalitéer inom sjöfarten, i synnerhet inom högre positioner. Både besökare och deras ändamål var i mitt tycke mycket sympatiska!

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se