Öckerö gymnasium

Måndag 23/5

Vaknade i Plymouth tror jag. Plymouth är jag säker på men vakna är en definitionsfråga. Det kräver kanske att man somnar på riktigt. Det är svårt att göra första natten man bor granne med en dieselmotor.

Vi la ut och satte snabbt segel då det fanns lite vänner till kapten i stan som ville se fartyget i sin fulla prakt. Det var perfekt vind från väst och vi kunde styra rakt mot Saint-Malo. Vi fick i lite dörjar med order om tonfisk från kapten. Eller rättare sagt förste fiskematros Hugo fick med lite hjälp i prylarna.

Det såg trögt ut ett tag innan ett hackel gick upp i ytan. Eftersom Hugo hade haft en hård natt och låg och sov fick undertecknad försöka lösa gåtan. Sänket som liknade en sill hade försvunnit och eftersom det var uppenbart att Hugo kunde sina knutar är den enda rimliga slutsatsen att vi tappat en tonfisk på ca 40 kg. Spännande!

Dagen flöt på med fina vindar från väst i alla segel och lite möten och annat som skulle avhandlas samt någon regnskur. Det riktigt minnesvärda var en tallrik köttgryta med ris. Fantastisk smak och mör som en ko från Cornwall eller en från Sverige som kokat länge. Det finns inget som att få en varm och go tallrik mat när man kommer in lite frusen och gungad av en båt.

Mot kvällen började vinden öka och det gungade på lite sådär lagom för att man skulle bli tillräckligt sömnig för att kunna övervinna dieselmotorn.

4:e fiskematros Erik Hagberg

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se