Öckerö gymnasium

Morötter, morötter…

I morse ringde min väckarklocka redan klockan 06.15, det vill säga 1 timme tidigare än normalt. Anledningen till denna okristliga tidpunkt var att jag ville hinna med en morgonpromenad före frukost. Sådant oskick är inte något jag brukar ägna mig åt, förutom på avgångsdagar.

Tanken på att det kan dröja bortåt en vecka tills nästa gång jag får möjlighet att sträcka ut ordentligt, fungerar dock ganska bra som morot.

En äkta morot har det faktiskt också blivit under dagen, eftersom jag gärna håller magen sysselsatt vid seglingsstart, för att motverka sjösjuka. Djungelvrål fungerar också bra… och så blev det knäckebröd till 10-fikat. Fast jag var ju inte värre däran än att jag avslutade med en liten bit av den läckerhet jag hunnit köpa i ottan, i det morgonöppna konditoriet. Jag skar helt enkelt av ett par centimeter av den ursprungligen 6 x 6 cm stora chokladbakelsen. Bakverket i fråga bestod av en ca halvcentimetertjock sockerkaka under ett lika tjockt lager krispig chokladbotten. Därpå följde så en 2 cm bittersöt, mörk chokladmousse överdragen med ett 2-mm tjockt lager stelnad chokladsås. En mycket angenäm smakupplevelse med andra ord.

Vederkvickt kunde jag sedan återgå till datorskärmen och dagens planeringsarbete, innan jag begav mig ut på däck i solskenet. I aktern, och i lä från den isiga vinden, var det faktiskt riktigt skönt. Det var också där som jag upplevde dagens tredje morot, denna gång som ingrediens i ett försenat födelsedagsfika…

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se