Öckerö gymnasium

Några extra dagar

Nu står vi spänt och lyssnar varje morgonuppställning. Huvudmaskin har problem och reparationer pågår. Det vi lyssnar efter är kapten Hans besked om hur arbetet med motorn går.

Onsdag 9 februari skulle varit dagen då vi gick från kaj här i Lissabon. Då hade vi varit lagom påmönstrade och färdigstuderade här i hamnen, redo att segla iväg på första benet. Men nu får vi istället några extra dagar här. Det kommer och går mekaniker ombord varje dag, men det vi väntar mest på är de reservdelar som är beställda och som är på väg.

Nu går det inte direkt någon nöd på oss här. Lissabon är en härlig stad att tillbringa några extra dagar i. Jag märker dock att både idéer, energi och reskassa börjar tryta något så nu blir det ytterligare program i hamnen. Idag kunde de som ville i styrbord spela padel på ett padelställe bara 2 km från oss. Samma möjlighet för babord och midskepps om vi är kvar på fredag. Imorgon torsdag drar vi iväg på en gemensam utflykt med tåg till Cascais, som är en mindre stad en bit västerut från Lissabon. Vi tar med lunch och tillbringar en dag tillsammans med aktiviteter och mys.

Så fort vi får klartecken seglar vi förstås härifrån. Vi hoppas på att kunna segla in tid och ändå genomföra det program vi tänkt oss, men alla resrutter är alltid preliminära och kan komma att ändras av olika anledningar. Ibland politiska, säkerhetsmässiga och som nu, en krånglande huvudmaskin.

Allt väl ombord,

Brita Malmcrona

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se