Öckerö gymnasium

Nästan ”landkänsla”…

Nu har vi snart avverkat vår andra dag av detta ben till sjöss och det är inte bara det faktum, att vi kom iväg senare än planerat, som gör att havskänslan knappt hunnit infinna sig.

Nej, det beror nog i lika hög grad på närheten till land, vilket vi hela tiden haft inom synhåll, och på det faktum att sjögången nog är mindre här än när vi låg till kaj. Enligt ”säker källa” var våghöjden i förmiddags blott 6 cm, alltså en 100-del av vad vi hade utanför Lissabon!

Det bästa med rådande väderlek är dock att vi kunnat komma i gång på allvar med studierna. Både hamnutvärdering, studieplanering, engelska, fysik och däckstjänst stod på dagens schema. Dessutom har vi hunnit med såväl ett stormöte på däck som en man-över-bord-övning.

Som om inte detta var nog, har jag förstås även ägnat mig åt min egen undersökning. Idag handlade det om en jordgubbsbakelse, som enligt konditorn skulle tåla en dags förvaring. Ärligt talat tror jag att den rent av vann på att safta till sig lite i kylen över natten! Hur som helst rörde det sig om en ca 6 cm rund aluminiumform, som klätts med ett normaltjockt pajskal, och med en liten klick äggkräm i mitten. Jag vet inte om det beror på att pajdegen dragit till sig smak från fyllningen, eller om det kanske använts lite bittermandelolja, men det fanns i alla fall en aning nöt- eller mandelsmak i degen. Ovanpå botten hade man lagt ett lager mycket smakrika jordgubbar och därefter toppat med en välsmakande rödgenomskinlig gelé. Jag måste nog tillstå att detta var ett av de godaste bakverken hittills på resan!

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se