Öckerö gymnasium

Näst sista hamndagen

Idag är det onsdag och näst sista hamndagen i Tampa.

Styrbord har vakt, babord och midskepps frivakt. Många av eleverna planerar för att träffa sina värdar från Hillsborough Highschool de två sista dagarna i hamn.

Igår var alla eleverna, vaktledare Karin och jag på radiostationen WMNF Community Radio station. Några av eleverna och Karin blev intervjuade i direktsändning av Rob Lorei, som varit med och startat stationen. Eleverna fick mycket beröm för sitt engagemang och sina kloka tankar.

I Tampa är det en del befäl som åker hem och andra som kommer. Vår bås Björn åkte i måndags och hans ersättare Martin kom i söndags. Kapten Jörgen åkte igår och vår nya kapten Mikael kom i lördags. Andrestyrman Oskar åker i morgon han ersätts av Jesper som kommer i kväll.

Jag har ingenting schemalagt för dagen och kommer att tillbringa den i Ybor City med vår kontaktperson i Tampa, Beth, och några av de andra befälen som har en ledig dag. Ybor City grundades i slutet av 1800-talet av immigranter från framförallt Italien, Kuba och Spanien som startade cigarrproduktion där.

Allt väl ombord!

Katarina Lindgren

Utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se