Öckerö gymnasium

Nu rullar det på ...

Så här på seglatsens femte dag, har alla hunnit komma in i sina nya rutiner och arbetet bara rullar på. Minst sagt! För om man ska vara helt korrekt, är det hela arbetsplatsen som rullar på i de drygt fem meter höga dyningarna. Och då är det faktiskt inte så lätt, att hålla sig på rätt köl!

Ändå råder det febril aktivitet överallt. Det fejas, slipas och hamras för glatta livet. När vi dagmän åt lunch strax före ett hade dessvärre hela arbetsstyrkan återgått i tjänst och var just i färd med att knacka rost runt hela byssahuset. Eftersom detta dessutom är av stål, ekade det så mycket, att det var stört omöjligt att ens höra sig själv tänka. Nu tror jag mig förstå var uttrycket ”kopparslagare” kommer ifrån!

Nåväl, nere under däck, i stora mässen, var det desto tystare. Där hade nämligen samtliga elever lektion under olika delar av eftermiddagen. Så här mot slutet av resan handlar det mest om att färdigställa diverse uppgifter, varför många arbetar enskilt och med hörlurar kopplade till sina datorer. De som fortfarande har gruppuppgifter kvar, väljer gärna att sköta dessa tillsammans i den egna hytten, något som också bidrar till den lugna miljön.

Ett välkommet avbrott i studierna blev förstås dagens trefika, då det visade sig att Wilma bakat Chocolate Chip Cookies efter ett hemligt familjerecept. Detta tackar jag särskilt för, eftersom sötfika visat sig sparsamt förekommande på denna tur. Även om jag till fullo köper kockens argument om ungdomars kopiösa sockerintag, kan jag inte låta bli att tycka att jag själv borde undantas från ransoneringen. Jag kan ju knappast att räknas som ungdom längre…

 

KiKi Åstrand
utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se