Öckerö gymnasium

Nya bekantskaper

Nu har vi varit i Marocko ett par dagar och eleverna börjar bli hemmastadda ombord på båten som kommer att vara deras hem de närmaste två månaderna.

Sakta men säkert lär de sig var alla delar heter, var allting finns och hur allting fungerar. De hjälper till att laga mat när de är backisar i byssan (köket), de sitter fartygsvakt för att hälsa gäster välkomna och se till att ingen obehörig tar sig ombord och de lär sig hur man utför underhållsarbete ombord på båten.

Igår (lördag) ägnades dock kvällen åt lite roligare aktiviteter. Vi var bjudna på party hos den marockanska skolan som vi besökte i fredags. Vi hämtades upp med buss på kajen, som efter en liten rundtur på stan, körde oss till skolan. Väl framme välkomnades vi varmt av elever från skolan som hade gjort i ordning i elevcaféet med discoljus och musik. På en stor tv-skärm visades den mannequin challenge som våra ungdomar hade spelat in tillsammans med de marockanska eleverna under sitt skolbesök under fredagen. Den höll minst lika hög klass som många av de liknande klipp som ligger uppe på Youtube. Efter lite mingel och dans, där våra elever bland annat bjöd på lite allsång till Håkan Hellströms Känn ingen sorg för mig, Göteborg, överraskades vi av en grupp traditionella marockanska musiker klädda i vita kaftaner som spelade marockansk musik i ett rappt och medryckande tempo.

Idag (söndag) har eleverna i styrbord och babords vakt gjort en utflykt till en liten och mysig by strax norr om Agadir, Taghazout. Detta pittoreska ställe är ett surfparadis, vilket är lätt att förstå när man ser vågorna brytas en bit ifrån stranden. Här passade eleverna på att genomföra sina intervjuer samtidigt som de upptäckte byns utbud av caféer.

Allt väl ombord hälsar,

Arya Rahimian

Utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se