Öckerö gymnasium

Nytt jobb

Ny på jobbet sedan augusti, skulle jag byta tjänst igen skulle det vara till Öckerö seglande hade jag bestämt mig för, och när chansen gavs tog jag den utan minsta tvekan.

Min erfarenhet från segling går att räkna på en hand, några nätter här och där fast då i varmare klimat, sommardagar på sjön och ett och annat hummerfiske i vår båt här på västkusten. Det var äventyret att få mönstra på Gunilla som lockade med ett helt annorlunda undervisningssätt.

Planet var redan försenat med trettio minuter från Landvetter och det ledde till ett stressigt byte på Heathrow där människor köade och trängdes. Kom till slut med tåget till Paddington station där nästa byte till Plymouth skulle ske. Jag hade endast några minuter på mig, lyckades lokalisera vilken perrong som gällde, skyndade mig bäst jag kunde medan väskan kändes tung på ryggen, spärren på biljettautomaten strulade men killen som jobbade där släppte igenom mig ändå och jag kom med tåget med tio sekunders marginal. Pustade ut på min plats och lät tankarna vara, nästa stop slutdestination Plymouth.

Dosan hade skickat en adress som jag inte kunde hitta i Google maps, märkligt tänkte jag och med en viss osäkerhet promenerade jag genom ett trött, kallt och slitet centrum som kändes kusligt i vinden. Till slut hittade jag rätt, där i mörkret såg jag henne. Hon tronade upp sig mellan de smala huskropparna nere i hamnen, det glittrade i havet från lamporna och där och då kände jag en ödmjukhet inför att få vara del av detta. Nu kan äventyret börja på riktigt.

/Victoria

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se