Öckerö gymnasium

Nytt mål

Som eleverna pratat om Miami och allt de skulle hinna med där på sina eventuella frivakter. Beach, shopping, burgare och allmänt häng. Men livet blir ju inte alltid som man tänkt sig, nu pratar vi istället om Fort Lauderdale, vårt nya slutmål för resan.

Vi har haft en ganska fast kajplats i Miami under de senaste åren. Lite off men helt okej med gångavstånd till Downtown. Dessvärre blåste denna kajplats sönder i höstas och vi blev lovade en snyggare, bättre och ännu mer ”promadavståndsbra” plats i år. Men ”Miami boat show” med sina snygga yachter och mer välbetalande båtar snodde all uppmärksamhet samt vår kajplats. Attans!

Nu har vi istället siktet mot Fort Lauderdale och Port Everglades. Både jag och kapten var lite oroliga över att behöva berätta detta faktum för eleverna. På en skala från 1 till 10 tänkte jag att här blir det katastrofläge 12! Men inte då! 1720 tar det mesta med ro och när jag lovar att ge tips om shopping, mat och bra häng är alla härligt nöjda ändå.

Nu skrattar jag mest åt att eleverna inte minns vad ”staden vi ska till heter”… Fort Muffindale? Fort Florida? Fort Griffinscale? Eller var det Mount Bottendale? Roligt!

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se