Öckerö gymnasium

Omar och de andra växterna

Vi har en liten växtsamling ombord. En av växterna heter Omar och har varit med oss sen vi startade resan. De andra växterna har tillkommit som ”kompisar” under resans gång.

Det gullas och duttas galet mycket med dessa växter. Det knyts amplar, de flyttas ut och in beroende på vädret samt får ibland vara med på uppställningen.

Under en av mina första resor ombord på T/S Gunilla fick jag, den lite mer brutala vägen, lära mig att växter och blommor inte får finnas på en båt. Det betyder otur! Vi hade precis fått en enorm blombukett från en kommunfarbror i Safi, Marocko. Befälet höll ett långt tal för mig som innehöll en del svordomar och andra ord som inte ska nämnas här. Folk borde veta! De borde kolla upp vad man kan ge till befäl på en båt innan de slösar sina pengar. Befälet tog helt sonika den superfina buketten och slängde den över bord. I min värld gjorde han sen lite olika besvärjelser för att ställa allt tillrätta igen. Skrock skojar man inte bort på sjön! Det har runnit en del vatten under Gunnis sen denna händelse och inget av befälen verkar ha någon vetskap om att blommor och växter betyder otur. Jag gissar att skrock och otur växlar beroende på generation.

Så Omar och hans kompisar har sin plats ombord och behöver inte känna oro över att bli hivade överbord. Frågan är om nästa gäng som mönstrar på kan tänka sig att ta över och sköta om Omar med kompisar lika väl som SA2023?

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se