Öckerö gymnasium

Ordning och reda

Styrman Jesper pratade något om att det skulle bli motvind, men än så länge tycks det vara som bortblåst.

Det är redan oktober och det är mindre än två veckor kvar. Men innan de två veckorna passerat kan vi fortsätta njuta av den underbara solen, värmen och de fantastiska segelvindarna. Vindarna är gynnsamma och med undantag för ett litet stopp igår, när kapten blev badsugen, har vi enbart haft segel uppe medan motorn fått vila. Under dagen har det dessutom varit kappsegling då en holländsk råseglare dök upp strax bakom oss. Det var en vacker syn med vita ståtliga segel som lyste i solen. När man sen tittade upp mot vår rigg kunde man konstatera att den i vilket fall var väloljad och omsorgsfullt tjärad vilket även våra segel fått erfara. Men jag tänker att det ändå ser vitt ut på håll.

Under eftermiddagen drog det sista sjöbenets lektioner igång med rasande fart. I teorin finns är det inte så många uppgifter kvar att jobba med nu, men i praktiken har det nog sysslats en del med andra saker än att skriva uppgifter då och då under resan. Och vädret vi haft efter Cherbourg har inte heller underlättat studiemotivationen. Men idag kavlades ärmarna upp och fliten startade, man ser ju ändå ljuset i tunneln.

Dagen avslutades för min del med ett parti Settlers of Catan som jag nesligt förlorade. Spelhyllan på Gunilla har fått en uppfräschning där det sorterats, slängts och en den nya spel fixats. Med tanke på den helt obegripbara oordning som rådde innan är det ett under att spel över huvud taget har kunnat spelas ombord. Men nu är det som sagt ändring på det. Återstår bara att det fortsätter så…

Over and out…

Johan

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se