Öckerö gymnasium

OS i VM

Just nu planeras det för fullt ombord. Jag och de andra befälen smyger runt och tisslar lite här och tasslar lite där.

Vi håller på att lägga grunden för morgondagens ”Atlantic Sport Games 1720”. Ingen lätt uppgift att få till en invigning med fan-bärare, olika grenar och evenemangets kanske märkligaste del: ett pirattema.

Problem 1: Det är alltid ett par befäl som sover så att få till ett bra möte där vi kan lösa eventuella problem med arenan, biljettförsäljning samt alla mutor som ska ges är stört omöjligt. Problem 2: Det är söndag i imorgon! Detta är märkligt nog det största problemet med hela OS i VM. Söndagar är visserligen lektionsfria men då ska istället en säkerhetsövning, befälsmöte, stormöte, elevråd och båtråd hinnas med. Problem 3: Någon påpekar det faktum att vi faktiskt är på en båt och att detta mööööööjligen kan ställa till det lite när vi tävlar. Problem 4: Vem ska hjälpa till i byssan så att deltagarna får mat? Problem 5: Vem ska bära OS-facklan… Skojar bara!

Nu är vi ju ett gäng lösningsfokuserade befäl ombord så efter en del pusslande fick vi ihop ett schema för dagen som faktiskt innehöll allt. Det är lite kul att se alla gå runt med märkliga attiraljer eller dyka upp på ett oväntat ställe med en oklar förklaring till vad man sysslar med. Eleverna vet att vi ska ha OS i VM men vad som väntar dem i morgon är en överraskning! Let the Game Begin!

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se