Öckerö gymnasium

Ö-turen går vidare, med underhåll(ning?) bland söndagsseglare.

Gårdagen bjöd på en fantastisk ljuduppvisning av det lokala visselspråket här på ön La Gomera. Ikväll drar vi vidare mot Teneriffa. En betydligt större ö - men också med betydligt större utmaningar!

Det är inte bara Sverige som har restriktioner som bekant, utan många andra länder har betydligt hårdare begränsningar på vad som är tillåtet. Grupper om 6 personer är normalt maxstorlek, men med auktoriserad guide kan upp till 20 personer samlas. Vad vi ska göra utifrån detta i Teneriffa får vi se. Det är stora avstånd på ön, och även om det finns mycket att se på Teneriffa ligger det väl utspritt på denna ö. Kanske vi gör det mesta i Santa Cruz, Teneriffas "huvudstad".

Här på kajen i San Sebastián har det varit en klarare morgon än på länge, och vädret har också varit varmare än på ett bra tag. Vaktlaget på Gunilla har sysslat med underhållsarbete och mindre reparationer. Medan de höll på pratade jag lite med en av tjejerna på sjöfartsprogrammet - då passerade en mindre segelbåt en bit utanför oss, med fendrarna nere! "Så gör man inte bara!" utbrast hon, varpå jag associerade till Kapten Haddock i Tintin, som bland sina innovativa kraftuttryck bland annat använde begreppet "söndagsseglare"! Och de råkade passa sällsynt bra vid detta tillfälle: en seglare som inte har koll på hur man borde göra, och dessutom seglar på en söndag...

Imorgon förmiddag ska vi som sagt komma till Santa Cruz de Tenerife, där blir det ny kart- och broschyrjakt för min del. Och på tisdag räknar jag med att skriva min sista DOS-blogg för denna gången. Sedan ska Tore avlösa mig, han ska komma på onsdag.

DOS/Daniel Tingdahl

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se