Öckerö gymnasium

På besök

Nu är jag här! Det är verkligen roligt att träffa eleverna igen, vi seglade ihop på resa 1 och har fina minnen tillsammans.

Jag sladdade in i tisdags när Gunilla anlände och efter att ha nyttjat bil, flyg, buss och tåg var det skönt att äntligen nå målet; båt! Ganska många farkoster på en och samma dag…

Det är roligt att se tillbaka på hur de har växt sen resa 1 då de, lite som Bambi på hal is, gav sig ut i hamnarna för att intervjua eller testade sina kunskaper i byssan eller drog i okända tampar för att få den här gamla damen att lyda (syftar på Gunilla, inte mig). Nu är eleverna fullfjädrade reportrar och hanterar skutan (visserligen i hamn just nu) på ett proffsigt vis. Vi har haft gäster ombord och agerat landkrabbor på diverse inplanerade skolbesök med strålande resultat. Eleverna levererar som vanligt på topp!

Idag har eleverna fått besöka PGS (Portsmouth Grammer school) för att träffa elever som läser på deras IB-program. Lunch och information om skolan samt en rundtur stod på programmet. Vi har sedan flera år tillbaka haft ett utbyte där lärare och elever också har varit på besök hos på Öckerö för att ta del av vår undervisning, inhämta kunskap om Göteborg samt lära känna eleverna på en vardaglig nivå.

Själv har jag, som avdankad Dos, fått möjlighet att hänga lite mer med eleverna och vara en del av deras vardagliga sysslor. Igår ingick jag i midskepps och satt fartygsvakt, pratade och tittade på när eleverna fyllde i diverse uppgifter kring fartygsronden. Det är alltid extra roligt när man kan vara mer delaktig i det eleverna gör och också får mer tid att småprata och bara ”vara” en av dom.

När hamnbesöket i Portsmouth är över på måndag flyger jag hem igen. Glad så klart över att få ha varit med en liten bit även på denna resa. Men också ganska avundsjuk på Johan som har turen att få vara elevernas Dos och ”best man” på resa 2!

Påhälsande, före detta, Dos och hönsmamma

Anne-Li

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se