Öckerö gymnasium

Paradisön

Så är den plötsligt där. Efter en tidig start från Belize City, då lotsen dök upp tre timmar för tidigt, ser vi äntligen den lilla, lilla paradisön Tobacco Caye. På avstånd ser den nästan ut som en halv badboll med palmer ”on top”.

Drömmer du om att spendera lite tid på en kritvit strand där fiskar, rockor och korallrev ligger en kullerbytta bort? Kanske vill du själv peka ut den rätta cocosnöten direkt från trädet? Eller känner du att en förmiddag i en hängmatta direkt vid stranden skulle sitta fint? Kanske tillhör du de mer vetgiriga som vill lära dig allt om korallrev, turismens påverkan samt gärna ge dig ut på en snorklingstur med guide? Om du svarat ja på någon av ovanstående frågor kan jag med glädje rekommendera T/S Gunilla-tours. Har man lite extra tur när man anlitar dem kan man hamna rakt in i paradiset och vara tvungen att nypa sig väldigt hårt i armen för att förstå att det inte är en dröm.

När jag lämnade Reef´s End och Tobacco Caye 2016 trodde jag inte att jag skulle komma tillbaka igen. Jag tänkte att det var ”once in a lifetime” och att jag hade galet tur som fått uppleva den charmiga lilla ön. Men ibland har man livet på sin sida… Tre år senare, med ännu ett gäng underbara elever, är jag på plats igen. Tack Pär och Lilly för att jag och 39 härliga elever fick storma in på er ö igen. Tack för föreläsning, snorkling, lunch och er aldrig sinande gästfrihet. Tack vare er fick vi se en liten bit av paradiset, bara med T/S Gunilla-tours.

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se