Öckerö gymnasium

Påsk ombord

Påsken började ju planeras redan på sjöbenet hit till El Hierro vilket jag nämnde i en tidigare blogg. En festkommitté hade möte och funderade över aktiviteter och festligheter. Idéerna var många.

Hur blev det då? Påskaftonen fick först ett annat fokus: Vi skulle på bussutflykt som skulle ta oss runt större delen av El Hierro. Så större delen av dagen satt vi där på bussen och tog in de hisnande vyerna och den storslagna naturen. Det finns många ord som kan beskriva det vi såg under dagen från vår buss med vår käcka guide Raquel: fantastiskt och spektakulärt är två, men så särskilt påskigt blev det inte. Vi for från ett tidsatt stopp till ett annat och upplevde hur naturen skiftade i olika klimatzoner, det blev kallt upp i bergen för att sedan bli varmare igen nere vid kusten. Det har regnat mycket i vinter så just nu är det grönt och färgrikt, nästan som en målning av någon impressionist.

Men tillbaka till påsken. Ingen högtid får gå oss förbi här ombord och vi tar varje chans att samlas kring det som bryter av rutiner och vardag. Inte för att det är någon vanlig vardag här, men ändå en sorts vardag. Jag hade letat fram lite vattenfärg och penslar samt bett kocken koka ägg och det var allt som behövdes. Äggmålning i stora mässen blev kvällens aktivitet, påskmusiken var väl inte den bästa, men ändå inspirerande och äggen fick ni se på instagunilla. Vilka konstverk! För att toppa det hela dök det upp några påskkärringar som tog en vända runt stormasten. De ville dock inte vara med på bild.

Påskfirandet fortsätter på påskdagen med sovmorgon och påskbrunch som kockarna förberedde när vi andra var på busstur. Och som om inte det var nog har vi också en födelsedag att fira. Glad påsk från oss alla!

Allt gott ombord!

Brita Malmcrona

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se