Öckerö gymnasium

 

På söndag går vi till kyrkan.

Det är den sista dagen på Grenada och vi vaknar extra tidigt för att hinna till kyrkan, där mässan börjar klockan åtta på morgonen.

Vi debarkerar skutan, promenerar raskt upp för kullen där katedralen ligger och vi är där i god tid innan mässan börjar. En bil parkerar alldeles utanför och ur den kliver en gammal gråluden gubbe. Han kommer lite senare in i kyrkan i en vacker prästkappa och hälsar glatt till höger och vänster, Svenskarna hälsas särskilt välkomna och mässan börjar strax därpå. Det är en spirituell, livfull och glad predikan med ganska mycket sång och musik. Det är allt annat än en grå tråkig gubbe som stolpar fram och tillbaka på det stora podiet i den stora salen.

Efter mässan tar han sig tid till att hälsa på alla som har varit med, han stannar kvar en lång stund och svarar på nyfikna frågor om livet som präst och hur det fungerar i den katolska kyrkan. Det var så härligt att se den stora klungan av nyfikna respektfulla och frågvisa elever runt prästen. Det är allt en underbar klass att vara ute och resa med.

DosJakob

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se