Öckerö gymnasium

På väg

Vi har stängt av motorn! Äntligen tystnar mullret och vi kan segla. Den 6 november ska vi vara i Las Palmas. Just nu har vi, enligt alla apparater, ankomst den 11 november.

Det finns ingen anledning till oro. Vi kommer vara på plats den 6:e men vi tar oss just nu fram i 1,8-2 knop och håller vi den hastigheten så blir vi väldigt sena. Dock är vindarna på väg och de ska dessutom blås åt rätt håll. Sista seglingsbenet på den här resan och sista lektionerna i ett gungigt klassrum. Snart är vi hemma igen och förvandlas till en vanlig klass, i vanliga klassrum med ett vanligt schema. Men först ska vi njuta av de sista dagarna och riktigt krama ur allt det bästa med att vara ombord. Dessutom har vi mycket studier att ta tag i och lite annat kul som jag planerar.

I går tog vi tag i historiauppgiften där vi pratade historiebruk. I dag ska vi jobba med rapporten i samhäll/svenska och försöka hinna med så mycket som möjligt för att slippa stressa när vi kommer hem. Väl framme i Las Palmas väntar lite egen tid innan slutstädning, avslutningsmiddag och hemfärd. Men det tänker vi inte på nu! Nu njuter vi av segling, gemenskap och bus!

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se