Öckerö gymnasium

På väg hem i tankarna, men först besök på marknaden  

Vi gick inte enbart på marknad utan programmet bestod även av en promenad med guiden runt den kända Koutoubiamoskén, en marockansk måltid i närheten av det myllrande och något hysteriska torget Jeema el-Fna och även ett stop på hemvägen vid Menara Garden som man kan läsa sig till är urtypen för en islamsk trädgård som anlades på 1100-talet. Denna är förmodligen något större än de flesta.

Nu är vi nästa lite på väg hem redan i tankarna och det är nog så det ska vara efter 2 månader iväg hemifrån…

… men lite till ska vi och vill vi dra ut på det, vi ska njuta in i det sista även om det är packning och städning som står på schemat innan hemfärden.

Gårdagen innebar en heldagsutflykt till Marrakech och det fanns nog ingen som var missnöjd med dagen för att det var en tidig morgon och 3,5 timmars bussfärd, eftersom tidig avfärd innebar mer tid på marknaden! Vi gick inte enbart på marknad utan programmet bestod även av en promenad med guiden runt den kända Koutoubiamoskén, en marockansk måltid i närheten av det myllrande och något hysteriska torget Jeema el-Fna och även ett stop på hemvägen vid Menara Garden som man kan läsa sig till är urtypen för en islamsk trädgård som anlades på 1100-talet, denna är förmodligen något större än de flesta. Trädgårdens tusentals olivträd (40 olika sorter) bevattnas från en stor bassäng som får sitt vatten från ett gammalt 30 km långt bevattningssystem. Platsen är ett vanligt utflyktsmål för marockanska familjer. Guiden Hassan var mycket bra och vi lärde oss en hel del.

Alla fynd som inhandlades souken med hjälp av prutande får ni snart se därhemma!

Nu är det blandade känslor hos många. Det ska bli så skönt att komma hem till sitt, men… så bra vi har haft det och det är möjligtvis en och annan tår som kommer fällas för det är också ledsamt att lämna.

Nu laddar vi för sista slutspurten och avslutningsmiddagen i
morgon.

Vi har det bra!

Anna-Lotta

Utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se