Öckerö gymnasium

Rapport 180510

Idag var det utflyktsdag här på Bermuda. Medan sjöfartsklassen gav sig ut på egna äventyr gjorde naturarna sig redo för sina korallrevsstudier.

Idag var det utflyktsdag här på Bermuda. Medan sjöfartsklassen gav sig ut på egna äventyr gjorde naturarna sig redo för sina korallrevsstudier. När klockan var halv tio blev vi hämtade med båt för vidare transport till BIOS (Bermuda Institute of Ocean Sciences). Där fick vi först lyssna till en lika intressant som deprimerande föreläsning om skräp i havet samt en presentation av Bermudas olika fiskarter. Därefter var det dags att inta vår medhavda lunchpaket i forskningsinstitutets vackra trädgård. Mätta och belåtna gällde det sedan att försöka åla sig in i en, för min del alldeles för tight, våtdräkt. Nåja, till slut satt den i alla fall som en smäck!

När alla fått sin utrustning på plats satte vi kurs ut mot de norra reven. Eftersom det var lite skvalpigt där ute, begav vi oss inte längre ut än att både vågor och strömmar var hanterbara. Även om korallerna inte var fullt så färgglada som i ”Hitta Nemo”, fanns det en hel del fiskar som bidrog till den brokiga prakten. När de flesta, efter någon halvtimme, verkade ganska nöjda, vände vi om in mot land, för att göra ytterligare en snorklingsvända på grundare vatten. Där såg vi bland annat sköldpaddor, sjögurkor och en liten sjöhäst. Den sistnämnda verkade ha fullt sjå med att hålla sig fast i något, nu när sköldpaddorna tydligen lyckats sätta i sig allt det sjögräs han annars skulle gömt sig i.

Väl tillbaka på Gunilla väntade en del datorjobb på mig men allra först var jag ju tvungen att stilla kaffetörsten. Således inhandlades en ”Rocky Road cup cake” bestående av en mörk, saftig chokladmuffins, toppad med ljusare chokladmousse, mandelflagor, minimarshmallows och stelnad chokladsås. Det låter kanske lite i mastigaste laget, men faktum är att varken kaka eller mousse var särskilt söt. Nej, alltihop var tvärtom till fullbelåtenhet!

KiKi Åstrand

Utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se