Öckerö gymnasium


Redan framme!

Hoppsan, det här gick visst geschwint! När jag vaknade i morse befann vi oss plötsligt utanför Travemünde, i väntan på den lots som sen skulle leda oss uppför floden Trave och hela vägen till Lübeck. Det artade sig dessutom till en strålande sensommardag, med uppåt 25 grader i skuggan, så man kunde verkligen inte klaga!

Efter ankomst, uppställning och ett kortare informationsmöte begav sig frivakterna snabbt i land. Själv hade jag en del jobb att sköta, innan jag kunde göra detsamma. Tyvärr hade då klockan hunnit bli för mycket, för att jag skulle kunna avnjuta ett riktigt smarrigt tyskt bakverk utan att inkräkta på den stundande middagen. Därför fick det bli en ”Berliner” i all enkelhet. Kan Kennedy så kan jag!

Döm dock om min besvikelse när äppelmunken visade sig innehålla jordgubbssylt! Även om det kanske skulle föreställa en lokal variant av ”Berliner” skulle den knappast platsa ens som ”Lübecker”. Nej, på bakelsefronten finns det än så länge utrymme för förbättringar och det var därför inga större problem att få i sig middagen någon timme senare.

För att smälta densamma tog jag därefter en promenad runt den lilla ö som huserar ”gamla stan”. Efter att ha sett alla vackra byggnader från Hansa-tiden blir stadens placering på UNESCOs världsarvslista tämligen självklar!

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se