Öckerö gymnasium

Ring, klocka ring!

De orden var de enda som fanns i mitt huvud minuterna före midnatt i natt. Inte för att jag skulle behöva komma ihåg Lord Alfred Tennysons dikt, vilken kapten sedermera deklamerade med den äran, utan för att jag som äldst ombord skulle vara den som ringde ut det gamla året. Jag hade dock inte behövt oroa mig för det gick faktiskt ganska bra, om än inte lika galant som för ”minstingen” Mathilda, som just tack vare sin ringa ålder skulle ringa in det nya året.

Tolvslaget blev därmed höjdpunkten på en lång och härlig nyårsafton bestående av både lek och allvar. Leken bestod i att utöva en vintersport, nämligen curling, mitt i den karibiska hettan. Med några smärre anpassningar såsom att använda is som sten och trä som is gick det faktiskt riktigt bra! Dagens ”allvar” handlade om sedvanligt underhållsarbete och några ”komma-i-kapp-lektioner”. Vi försökte helt enkelt att bli av med ”gammal skåpmat”.

Gammal skåpmat var det däremot inte tal om när kockarna dukade upp sin nyårsbuffé i lilla mässen! Där serverades det en mängd läckerheter såsom skaldjursrisotto, tonfiskkotletter, kyckling och potatissallad med mera och, som kronan på verket, en dessert bestående av citronfromage med bär och vispgrädde!

Som ni förstår har vi det riktigt bra ombord och nu, en halvtimme in på det nya året, är festen fortfarande i full gång!

KiKi Åstrand

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se