Öckerö gymnasium

Santo Antao

Här väntar en vild ö som bjuder på äventyr och vacker natur med många fina vandringsleder.

Det är tidig morgon när vi lämnar Gunilla för att ta oss över till Santo Antao. Ön är Kap Verdes näst största till ytan och har cirka 47 000 invånare.

Här blandas grönskande dalar och majestätiska berg tillsammans med små byar och härligt leende människor. Denna ö passar den som gillar natur och äventyr, särskilt vandring och klättring. Hit har turismen ännu inte hittat och elevernas berättelser om hur de lyckas eller inte lyckas göra sig förstådda är fantastiska. Jag tänker att ni måste vara beredda på många hikeskildingar framöver där era tjejer och killar kommer överträffa min dagbok med hästlängder. Eftersom Santo Antao är den ö som ligger längst bort av öarna i Kap är den fortfarande isolerad på många sätt och vis. Men det är också det som är charmen för oss som besöker ön. Här finns det riktiga Kap Verde med genuin kultur och som inte kompromissar med turismen. Tack vare det får vi chansen att utforska det ”riktiga” Kap Verde. Eleverna har varit fantastiska och allt har gått jättebra!

Just nu är jag och halva gänget tillbaka ombord medan två befäl tar hand om den andra halvan på Santo Antao fram till imorgon kväll.

Till er som undrar om jag fått tillbaka min väska som försvann på hitresan kan jag ge tummen upp! Äntligen kan jag byta om och packa upp mina pryttlar samt bo in mig i hytten. Men nu blir det sömn för jag ska sitta nattvakt en stund för att eleverna ska få sova lite mer. Vi måste hjälpas åt för att livet ombord ska bli finfint för alla!

Vi har det bra!

Anne-Li Olsén, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se