Öckerö gymnasium

Segel satta

Efter två långa dagar vid kaj på Öckerö kom vi äntligen oss iväg på söndagskvällen. Det kändes härligt att få påbörja vår seglats ner genom Europa.

Måndag morgon brukar ju betyda tillbaka till jobbet efter helgen eller ledigheten. För oss blev det tillbaka till sjörutin. Vakterna hade börjat med sitt arbete i vaktpassen, maten serverades i lilla mässen på mattider som alltid är omöjliga att komma ihåg och så började också lektionerna i Stora mässen under däck. Vakten på däck under förmiddagen växlade mellan två lägen: ligga ned och tänka över sjösjukan eller vara på benen för att utföra det vaktledaren ville. Dagen gick lite i illamåendets tecken eftersom Gunilla krängde och jobbade sig fram med vinden från sidan. Och så var det ju första riktiga dagen till sjöss.

Lektionerna under däck då, undrar ni kanske, hur gick det med dem? Bättre än förväntat. Alla kom, en del gick igen, men alla hade något för sig som förbereder studierna den här resan och mer specifikt vad som väntar i Lübeck. Dos (alltså jag) påbörjade samtal med var och en om hur en har lagt upp studierna under resan och vad en känner inför allt det som ska göras. Vi har ett rejält paket med uppgifter med oss och nu har vi koll på vad som ska göras när.

Dagen präglades förstås också av resans första födelsedagsbarn som hade önskat supergod lunch och sötfika. Det var precis vad som behövdes för att lyfta den alltid lite kämpiga första dagen till sjöss!

Allt gott ombord!

Brita Malmcrona

utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se