Öckerö gymnasium

Sikte på Lübeck

Efter några dagars segling, eller motorsegling för att vara korrekt, har vi snart en lots ombord som ska ta oss sista biten in till Lübeck från Travemünde. Vi är bara några timmar försenade trots den sena avseglingen och beräknas komma till kaj strax efter lunch.

Vi har hunnit med en hel del på de här få dagarna till sjöss. Fokus har förstås varit att förbereda för studierna i samhällskunskap och historia i hamnen. Undersökningen i samhäll har förberetts med intervjufrågor som har översatts till engelska eller möjligtvis tyska och i historia har vi förberett med fakta om det koncentrationsläger från nazismen som vi ska besöka. Det finns poddar att lyssna på, filmer att se och faktatexter att läsa in sig på. Två kvällar har vi suttit i stora mässen och stönat över grymheter i Schindler’s list, en otäck film som skildrar deportationerna av judarna under kriget.

Lübeck är nu inte bara förknippat med bombningar under andra världskriget utan har en intressant historia mycket längre tillbaka. På hamnpresentationen pratade vi om Lübecks betydelse under Hansan och att staden är känd för sin medeltida stadskärna. Som tur är kommer vi att angöra i kanalen som omringar gamla stan och kan lätt ta oss dit. Alla ser fram emot att utforska staden. Man gör upp planer och studerar noga programmet för hamnen. Jag hoppas skolbesöket som vi har planerat för imorgon blir bra. Vi ska vara på skolan hela dagen, käka lunch i bamba och spela fotboll. Mer om det senare.

Nu byter vi till hamnrutin och tar itu med resans första studiehamn. Det ska bli spännande!

Allt väl ombord!

Brita Malmcrona

Utbildningsledare, T/S Gunilla

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se