Öckerö gymnasium

Sista dagen i Lübeck

Igår var den sista hamndagen i Lübeck. De elever som har haft frivakt passade på att njuta av en mysig dag i land, då de fick gjort sina intervjuer i Hamburg. Efter en knapp vecka i Tyskland, vilket innebär att vi har varit hemifrån i ca tio dagar, har det börjat sjunka in att vi precis har avverkat första hamnen på vår resa.

Livet ombord börjar bli vardag och rutinerna ombord börjar sätta sig. Eftersom idag (söndag) var avgångsdag, innebar det att vi inte haft några lektioner utan det har varit säkerhetsövning, stormöte och båtråd som har stått på schemat. Morgondagen innebär bland annat hamnutvärdering, där eleverna får ge sina synpunkter på de olika besök och utflykter vi har gjort under veckan. Därefter är det tre lektioner om dagen som gäller, under dessa lektionstimmar kommer eleverna bland annat att få tid att bearbeta sina intervjuer och diskutera vad de har fått under sitt besök i koncentrationslägret Neuengamme.

Vi beräknas att komma fram till vår nästa hamn, Portsmouth, till helgen. Där kommer vi att fortsätta på temat kring andra världskriget, med fokus på Dagen D och landstigningarna i Normandie. Lagom tills att vi lämnar Lübeck har vädret skiftat, från soligt och varmt som det har varit hela veckan, till gråmulet och lite regnigt. Med andra ord är det alldeles lagom för oss att göra vår sorti och styra kosan mot nästa äventyr.

/Arya Rahimian, utbildningsledare

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se