Öckerö gymnasium

Sista dagen på Bermuda

Det enda som stått på schemat idag är grillkväll, annars så har eleverna fått planera sina frivakter på egenhand. Bredvid mig så tar Hugo i Sjd1720 precis ner den svenska flaggan, det är ännu ett tecken på att vår sista dag i Bermuda har nått sitt slut.

Under sina frivakter är det många av eleverna som tagit bussen och besökt Blue Hole Park och idag följde jag och två andra i besättningen i deras fotspår. Efter att ha badat i den naturliga bassängen, som gett reservatet sitt namn, följde vi en liten öppning i ena änden av bassängen tills vi kom ut till kalkstensklipporna vid kusten. Där snorklade vi och tittade både på fiskar och koraller innan vi följde ytterligare råd från eleverna och utforskade stigarna i parken. Efter inte allt för lång stund kom vi fram till de grottor som eleverna talat så varmt om. Det var verkligen en upplevelse som jag kommer att bära med mig länge.

Här ombord har det förberetts inför avfärd både nylagade segel och färska grönsaker har kommit ombord och satts på plats idag. Jag har även hört rykten om vakter som både innehållit städ med tandborste och bad. Jag har blivit lovad mer information om det när elevernas bloggar om dagen är färdiga så det väntar jag på med spänning.

Det var inte bara mat och segel som vi fick ombord idag utan även en ny kapten. Vi har två besättningsbyten här i Bermuda kapten Hans och maskinist Marco kommer att flyga hem här ifrån. Med oss till Azorerna har vi istället Torben som kapten och Hans som maskinist.

Nu ser vi med spänning fram emot vår längsta segling på denna resan!

Kort sagt ytterligare några fina dagar med NaSj1720

Lisa Rundberg

Utbildningsledare

T/S Gunilla

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se