Öckerö gymnasium

Skolarbete i stora mässen

God morgon! Vi har nu varit ute i till sjöss i tre dagar och två dagar med lektioner för mig och eleverna. Det börjar kännas att det snart är dags att knyta ihop och avsluta skoluppgifterna.

Sjöfarts- och natureleverna har några skoluppgifter som är likadana och andra är olika. Vår lektionssal ombord är stora mässen som också under hamnstopp fungerar som matsal. Att vi bara har en sal ombord gör att vi ibland har fått ha två olika lektioner parallellt i stora mässen.

Det har ibland varit en utmaning att få ihop men igår var både jag och sjöfartseleverna ganska nöjda med att vi kunde använda det som anledning för att lämna natureleverna och vaktledaren, Madelene, och ta upp våra svenskaarbeten upp på däck. Där uppe sken solen och vinden fyllde seglen och svalkade från värmen från solen. Vattnet skvalpade runt skrovet och sjöfartseleverna arbetade med att försöka beskriva sina upplevelser i ett tal de ska spela in och skicka hem till sin svensklärare, Sofia på Öckerö.

I eftermiddag väntar nya lektioner nere i stora mässen men imorgon söndag har vi en paus från lektioner. Imorgon väntar istället säkerhetsövning, möten och en gemensam aktivitet för eleverna som 6 st av dem har ordnat för de övriga.

Ännu en fin dag med NaSj1821

Lisa Rundberg

Utbildningsledare

T/S Gunilla

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se